четверг, 26 декабря 2019 г.


ДОЛАЄМО АГРЕСІЮ РАЗОМ
Поясніть дитині, що кожна людина має право на прояв своїх почуттів та емоцій,          головне–навчитися керувати ними, а не бездумно й безконтрольно піддаватися їхньому впливу.
☺Важливо вчитися самим і навчити дітей не заганяти емоційне напруження в середину а виражати його адекватними, неруйнівними способами.
☺Допомагайте сину чи доньці опановувати навички без конфліктної поведінки: аргументовано відстоювати свою думку, виражати свої емоції прийнятними словами, інтонацією, діями. Якщо в сім'ї не вдаються до методів «фізичного виховання», всебічно обговорюють гострі ситуації й шукають компроміси, то дитина засвоює такий стиль поведінки як позитивну життєву настанову.
☺Якщо в малюка з'являються ознаки агресивної поведінки, слід насамперед проаналізувати, чи не є вони проявами хвороби.
☺ Якомога частіше ставте дітям запитання: «Чого тобі хочеться? А як краще це зробити? Чому?».
☺ Для дитини немає значення, яким способом привернути увагу дорослих – негативним чи позитивним. Тому треба намагатися якомога частіше надавати взаємодії з дитиною позитивного відтінку.
☺Для зниження рівня агресії в дітей доцільно використовувати арттерапію, роботу з піском, глиною, малювання, аплікацію, оригамі, ігри з мильними бульбашками.
☺Загалом, найважливішою виховною аксіомою, на якій має грунтуватися індивідуальний підхід до кожної дитини, є така:
«Усе виховання тримається на одному слові – люби!».


Комментариев нет:

Отправить комментарий