Харчування

 

З 1 січня 2022р. стартувала реформа системи шкільного харчування, ініційована дружиною Президента України Оленою Зеленською, яка не обмежується оновленням підходів до харчування лише в школах, для садочків також передбачено низку змін і новацій.

Забезпечення повноцінного харчування дітей дошкільного віку – сучасна актуальна проблема. Основним фактором, що зумовлює здоров’я людини у дорослому віці є харчування перших років життя. В цей період організм потребує відповідної кількості мікронутрієнтів для повноцінного розвитку та зростання дитини: формуються й закріплюються харчові звички й переваги, відбувається подальший розвиток кістково-м’язової системи, розвиток і диференціація центральної нервової системи. Через порушення принципів раціонального харчування в цьому віці може виникати схильність до серцево-судинних і аліментарно-залежних захворювань, здатних істотно знизити показники здоров’я та якості життя дорослої людини. Повноцінне харчування, поряд з іншими чинниками, забезпечує розвиток організму дитини, зміцнює її імунний статус, підтримує адаптаційні процеси на належному рівні.

Основою нового підходу, до організації харчування в закладі дошкільної освіти, є збагачення раціону дітей фруктами та овочами, молочними продуктами, м’ясом і рибою, обмеження кількості солі, цукру, жирів, хліба та картоплі, а також виключення ковбасних виробів, сосисок тощо.

Пропонуємо зразки страв, які готуємо дітям в рамках реформи харчування.




















Комментариев нет:

Отправить комментарий