пятница, 30 сентября 2016 г.

«Тиждень безпеки дитини» з 19.09. по 23.09.2016р.
Понеділок (19.09.2016р.)«Небезпека вдома і на вулиці»
Діти старшої групи разом з вихователем розібрали ситуацію «Якщо ти вдома сам, а в двері хтось дзвонить» - діти вправлялись в розмовах по телефону у разі якоїсь нестандартної ситуації. Діти середньої групи відправились у гості до бабусі на автобусі. Перед подорожжю вони повторили правила безпечного  поводження на вулиці та в громадському транспорті.
Вихователі всіх груп провели з дітьми бесіди на тему: «Обережно – незнайома людина», під час якої нагадали, як себе поводити при зустрічі з незнайомцями. Під час читання казки «Вовк і семеро козенят» діти засвоїли, що не можна відкривати двері чужій людині, а казка «Колобок» не розмовляти з незнайомими людьми на вулиці.
Вівторок (20.09.2016р.)«Правила поведінки при виникненні пожежі у квартирі»
Вихователі разом з дітьми розібрали правила поведінки при виникненні пожежі у квартирі. Педагоги пов’язували теоретичні знання дітей з практичними навичками. Вихованці показали вміння користуватися телефоном для викликів рятувальних служб  101, 102, 103 у разі необхідності. Діти середніх та старших груп прийняли активну участь у спортивних змаганнях «Юні пожежники». Вихователі у групах оформили виставки малюнків сумісної роботи з батьками «Коли вогонь друг, коли ворог».
Середа (21.09.2016р.)«Будь обачнішим малюк - небезпечне не бери до рук»
Під час бесіди вихователі знайомили дітей з предметами, які можуть бути небезпечним для малюка. Діти показали бажання більше дізнатися про навколишній світ, про властивості різних предметів, користь та небезпеку від них. У багатьох групах вихователі разом з дітьми виготовили стенди «Небезпечні предмети для малечі», які використовують на практиці під час занять та бесід.
Четвер (22.09.2016р.) «Безпека на дорозі»
На протязі всього дня з дітьми були проведені: заняття, бесіди, моделювання небезпечних дорожніх ситуацій; читання казок, де розповідається про правила безпеки при пересуванню по місту. Заняття з малювання, аплікації, ліплення закріпили знання дітей на практиці. Діти знають за яким номером можна викликати швидку допомогу, міліцію. Також було проведено конкурс дитячих малюнків на тему: «Увага! Діти на дорозі». Силами педагогічного колективу виготовлені дидактичні ігри, спеціальні атрибути для сюжетних ігор дітей. Для попередження дорожньо-транспортного травматизму серед дітей для батьків були виготовлені спеціальні пам’ятки, які допоможуть батькам правильно роз’яснювати дітям правила дорожнього руху і прививати навички дисциплінованості на вулицях і дорогах.
П’ятниця (23.09.2016р.)«Догляд за тваринами у куточку природи»
Діти молодшої групи  з самого малку вчаться доглядати за домашніми тваринами. Вихователь ознайомила дітей з умовами їх існування, способом живлення та пересування, про користь та небезпеку від тварин, які утримуються в куточку природи та в домашніх умовах. Діти виявили інтерес та позитивні емоції на об’єкти живої природи. Діти старшої групи провели екскурсію з дітьми молодшого віку по куточкам природи та розповіли правила догляду за домашніми тваринами.

Всі заплановані заходи були проведені вчасно, згідно з планом Тижня. Участь у Тижні взяли вихователі та вихованці всіх вікових груп дитячого задка. 







Комментариев нет:

Отправить комментарий