четверг, 24 октября 2019 г.


Як виховувати дитину без криків і покарань
В більшості випадків крик на дитину – це вихід негативних емоцій, що накопичилися за день. Дорослі зганяють на малюку втому, роздратування, злість і незадоволеність життям. За словами фахівця, щоб виправити ситуацію, необхідно навчитися управляти гнівом. А відновити добрі стосунки з дитиною допоможуть три правила.

1.     СПІЛКУВАННЯ НА РІВНИХ.
До дитини необхідно ставитися як до дорослого, незалежно від віку. Будь-які прохання, поради та зауваження повинні бути аргументованими. У будь-якій ситуації потрібно спокійно розібратися, щоб зрозуміти, чому дитина поступила погано, що нею рухало в цей момент: лінь, бунт чи бажання проявити себе. Якщо відчуваєте, що зірветеся, відкладіть з’ясування відносин на потім. Не забувайте вибачатися, якщо вчинили неправильно. Тільки таким чином можна виховати у дитини почуття справедливості.
2.     ПОСТАНОВКА ЗАВДАНЬ.
Дитині не можна наказувати. Якщо ви ставите перед нею завдання, ви повинні пояснити, навіщо і чому вона повинна це зробити. Коли мова йде про допомогу, просіть, а не наказуйте. Проявіть повагу до малюка.
3.     МОТИВАЦІЯ.
Залучаючидитину до якоїсьсправи, потрібнозацікавлюватиїї. Однакмотивація не повинна бути матеріальною. Прищеплюйтедитиніправильніжиттєвіорієнтири, пояснюйте, чому для неїважливовчитися, дотримуватися правил, потрібноописуватиїїмайбутнє.Завданнябатьків – прищепитидитиніякості, якідопоможутьїйрозвинутиталанти і зробитиправильнийвибір у майбутньому.

ПРИЧИНИ НЕПОСЛУХУ.
Основних причин, чому діти поводяться погано, всього чотири:
– дитині не вистачає уваги – у таких випадках поганою поведінкою діти на магаютьсяйого залучити;
– недолік незалежності – коли дітей надмірно контролюють і опікають, вони починають бунтувати;
– помста – коли дитина відповідає на заподіяну їй образу;
– втрата віри в себе – коли до дитини погано ставляться, вона починає вести себе відповідно.

Дитина – це відображення батьків, тому багато в чому її поведінка залежить від вашої.
                                                                           

Комментариев нет:

Отправить комментарий